The End

… en total action-packed katastrofe performance
Det starter i foyeren mens publikum bliver iscenesat i en katastrofe situation: teatret er sprængt i luften, og svensk tv er på vej op af trapperne.
En forestillingen der aldrig begynder men hele tiden slutter. THE END er en forestilling som på humoristisk vis og i højt tempo sætter fokus på det uundgåelige, uforståelige og dybt frustrerende element i vores eksistens: at alting har en slutning.
THE END bruger forskellige medier, omfatter slutscenen af Hamlet, og henter sin inspiration fra katastrofefilm.

 

Skøn katastrofehjælp til dansk teater
Teatret er dødt. Den Anden Opera er sprængt i luften. Svensk TV trænger ind i de røgfyldte lokaler for at sende de chokerende billeder direkte ud til seerne … Forvirret? Så vent bare til “behind the scenes” optagelserne af prøverne til Hamlet. Gensynet med Requiem … Katastrofe på katastrofe udspiller sig for os. På scenen. På storskærmen. I foyeren. I tankerne.

Marianne Skovlund Christensen, Teatermagasinet 2006

 

THE END
premiere: May 18, 2006 at Den Anden Opera in Copenhagen
instruktør: Erik Pold
video: Helle Lyshøj
musik: Pelle Skovmand
scenografi: Rebecca Arthy
performere: Maria Rich, Daniel Norback, Pernille Koch og Vidar Hansen
produceret af: LiminalDK

 

 

  • stills right: Teatret er sprængt i luften og vi ser en ‘direkte’ udsendelse af begivenheden. En rapporter interviewer øjenvidner og brandmændene på stedet, men efter et uheldigt styrt bliver videoen afbrudt og af et teknisk uheld. Den iscenesatte udsendelse er optaget med publikum i rollen som øjenvidner i foyeren i begyndelsen af forestillingen.
  • stills below: Scene med katastrofer filmet ‘live’ ved hjælp af blue-screen teknik. Baggrundene er ligeledes manipuleret og filmet ‘live’.