Fiaskomonologerne

Fiaskomonologerne – the movie

Spiller:
25. september 2018 – 2. oktober 2018, Bådteatret i København – Premiere d. 25. september
6. marts 2019 – 10. marts 2019, Teater Momentum i Odense
9. april 2019 – 11. april 2019, Mungo Park i Allerød

FIASKOMONOLOGERNE er en blanding mellem film- og scenekunst. I tre monologer besøger vi tre figurer i hvert deres rum. De betror sig til kameraet, inviterer indenfor i tre fortællinger om at mislykkes, om ikke at slå til, om ikke at føle sig elsket og om at have mistet grebet.

Vi møder den ihærdige, men ikke helt slagkraftige, ejendomsmægler i de lidt for triste kontorlokaler på den perfekte beliggenhed. Vi møder partykongen, der er strandet ude i nattelivet, hvor der ikke altid er lige god forbindelse på mobilen. Og vi kommer en tur backstage på teatret, hvor teatermedarbejderen både vasker gulv, agerer sufflør og roder sig ud i noget, hun ikke skulle have gjort. Historierne er tragiske, men også til tider komiske – et tragikomisk blik på ofrene for konkurrencesamfundet reflekteret i tre menneskeskæbner.

Forestillingen spillede oprindeligt med stor succes på Teater Momentum, som stedspecifik vandreforestilling i 2014. Den genskabes nu som en unik splitscreen videoinstallation, hvor de tre monologer som forestillingen består af, filmes separat og projiceres på hver sin skærm, og monteres så monologerne fletter sig ind og ud af hinanden.

 

Koncept og instruktion: Erik Pold
Videodesign, kamera og edit: Helle Lyshøj
Medvirkende: Pernille Koch, Magnus Bruun og Troels Hagen Findsen
Dramatiker: Tomas Lagermand Lundme
Komponist: Rumpistol (Jens Berents Christiansen)
Foto: Daniel Buckwald
Grafik: Marie Louise Heger
Støttet af:
Statens Kunstfond og Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond
Oprindelig version produceret af Teater Momentum med støtte fra Odense Kommune

Comments are closed.